За нас

ПЛАНИНГ е частно архитектурно студио, основано и водено от архитект Илиан Илиев. На българския архитектурен пазар е от 1993 г.

Проектантският екип се развива и разраства през годините и успява да се наложи като един от водещите за страната. В наши дни в студиото работят 25 архитекти и проектанти от различни инженерни специалности.

Дългогодишният опит на екипа гарантира високото ниво на изработените проекти, получили редица български и международни награди, сред които и 11 признания в конкурса "Сграда на годината".

В ПЛАНИНГ се работи по различни по мащаб и предназначение обекти – от еднофамилни жилищни сгради до големи многофункционални комплекси в България и в чужбина. Студиото е сред малкото у нас, специализирани в проектирането на обществени сгради. Екипът е пионер за страната в областта на търговските сгради. Първият за България модерен търговски комплекс – City Center Sofia – открит през май 2006г., е изцяло авторски проект на студиото, без адаптации на труда на чуждестранни бюра.

Сред най-известните сгради на студиото са: City Center Sofia (понастоящем Park Center), The Mall, Paradise Center (интериор), Bourgas Plaza, City Mall Стара Загора, Largo Mall Благоевград, ETC, BSR Sofia, Advance Business Center, сгради 3 и 4, “Левски Арена” в Garitage Park и много други.