Planning участва в оперативна програма"Национален план за възстановяване и устойчивост“

19.09.2023

“ПЛАНИНГ” ЕООД сключи административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG-RRP-3.004-1812-C01 за изпълнение на Проект с наименование “Технологична модернизация в предприятието“, финансиран от Оперативна програма „Национален план за възстановяване и устойчивост“ по Приоритетна ос „Интелигентна индустрия“, съфинансирана от Европейския съюз – NextGenerationEU. Общата стойност на проекта е: 269 809 лв., от които 134 904.50 лв. безвъзмездно финансиране.

Описание на проекта:

Основната цел на проектното предложение на „ПЛАНИНГ“ ЕООД е да:

- да повишим капацитета си

- да продължим процесите на дигитализация, които и в момента използваме при архитектурното проектиране с което се занимаваме

Изпълнението на проекта включва дейност за “Въвеждане на нови технологии с акцент върху цифровизацията на производствените процеси с оглед на разширяване на производствения капацитет и/или разнообразяване на предлаганите продукти/услуги в „ПЛАНИНГ“ ЕООД чрез закупуването и въвеждането на:

1. 25 работни станции;

2. Широкоформатен плотер;

3. Фотопринтер;

4. Сървърна конфигурация;

5. Дисков масив;

6. Високоскоростен комутатор.

7. UPS устройства

Специфични цели:

1. Цифровизацията на производствените процеси и разширяване на производствения капацитет и/или разнообразяване на предлаганите услуги в „ПЛАНИНГ“ ЕООД чрез въвеждането на нови технологични машини.

2. Постигане на пазарно предимство, в което се прилага принципа за „ненанасяне на значителни вреди“ върху околната среда и принос за екологичния преход на страната

Резултат:

Изпълнението на проектното предложение ще допринесе да се постигне пазарно предимство на „ПЛАНИНГ“ ЕООД като се намалят производствени разходи – намаляване на времето на изпълнение на процесите за единица продукция и намаляване на енергийните разходи вследствие на съкращаване на времето за проектиране, както и по-добро персонализиране на продуктите, гъвкавост и ефикасност на производствените процеси.